Airfryer vanille muffins
Zin in versgebakken muffins zonder de oven aan te zetten? Met dit airfryerrecept maak je in slechts enkele minuten zachte, luchtige vanillemuffins met de opvouwbare siliconen airfryer-muffinvorm (met handvatten) van Point-Virgule, perfect voor eenvoudig bakken en schoonmaken.
Hoe maak je het?
-
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
-
Plaats de Point-Virgule siliconen muffinvorm in het mandje van de airfryer.
-
Meng in een kom het ei, de melk, de gesmolten boter en het vanille-extract.
-
Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
-
Spatel de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten tot ze net gemengd zijn (niet te veel roeren).
-
Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 muffinvormpjes in de bakvorm.
-
Bak gedurende 12–15 minuten in de airfryer, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
-
Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze iets afkoelen voordat u ze serveert.
Waarom de Point-Virgule muffinvorm gebruiken?
De opvouwbare siliconen vorm met handvatten houdt de muffins perfect in vorm, voorkomt plakken en maakt het gemakkelijk om ze uit de airfryer te halen. Bovendien is hij opvouwbaar voor eenvoudige opslag en reiniging!
Pro-tip: Strooi er voor het bakken wat chocoladeschilfers of bessen overheen voor extra smaak. Perfect voor het ontbijt, als tussendoortje of als dessert!
